1 AV 2
Foto: Getty Images/Hemera
2 AV 2
Foto: Medioimages/Photodisc / Photodisc

Skrivarkurs med Anna Jansson och M-magasin på Gotland den 23-25 augusti 2022!

Infria dina skrivardrömmar med Anna Jansson! Har du en längtan efter att skriva? En deckare, en roman, en barnbok eller kanske berättelsen om dig själv och ditt liv? Om ja, så ska du följa med oss till idylliska Fridhems Pensionat strax norr om Visby där Anna Jansson är vår ciceron och skrivlärare.

För vem kan väl bättre än Anna Jansson lära oss allt om skrivandets konst. Hon arbetade som sjuksköterska i 25 år men skaffade sedan en dator och började skriva och kom på att det var det roligaste hon gjort. Sedan år 2000 har hon skrivit och föreläst och lärt ut om skrivande.

Mest känd är hon för sina böcker om Maria Wern som huvudsakligen utspelar sig på Gotland där Anna växte upp. Böckerna är sålda i över 4 miljoner ex bara i Sverige och lika många ex har lånats ut på biblioteken. Böckerna är översatta till 17 språk och filmerna visas världen över. Dessutom har Anna Jansson skrivit läroböcker i vårdetik, ett antal barnböcker och några feelgood-romaner. Och är just nu aktuell med en ny bok i Örebrodeckarserien om Kristoffer Bark.

Under helgen tar vi del av Annas föreläsning ”Hitta din egen berättelse” där Anna presenterar de viktigaste byggstenarna i skrivandets konst. Anna lär oss hur vi bygger en historia tillsammans där vi tar fram vår kreativa sida på ett riktigt kul sätt, alla får chansen att skapa ”sin egna historia”.

Under helgen visar Anna oss också sitt Visby där vi besöker välkända miljöer från Maria Wern-filmerna, vandrar i vackra Botaniska Trädgården, åker på busstur upp till norra Gotland till den magiska klangstenen som sen urminnes tider används vid heliga riter, vi tar ett dopp i Åminne och Anna bjuder på högläsning en av kvällarna.

Vi bor på Fridhem antingen huvudbyggnaden, Villan eller annexet Bungalowen, på klinten precis vid havet och klapperstensstranden. Alla rum personligt inredda och varje rum har privat dusch och toalett.

Om Fridhems Pensionat

År 1861 lät Prinsessan av Sverige och Norge - Eugénia Bernadotte -bygga sitt sommarresidens söder om Visby på Gotland. Där vistades hon sedan varje sommar och engagerade sig i att hjälpa utsatta människor. Prinsessans intresse för konst, litteratur och musik gjorde att Fridhem blev en mötesplats för dåtidens kulturelit. Numera är det Stiftelsen Fridhem som är ägare och har som syfte att bevara Fridhems historia med dess byggnader och vackra park med kanske nordens äldsta gullregnsträd och ett vattenfall. Utsikten från pensionatets verandor är hänförande och solnedgångarna i havet rent magiska.

Det och mycket mer. Så ta chansen att uppfyll din dröm om att skriva i den vackraste av miljöer. Häng med oss!

Anna Jansson Foto: Gotlands Allehanda