Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa bontravel i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mostphotos/Villa Långbers

Vässa tekniken på skidor i Tällberg 3-5 feb 2023

Ur spår! Följ med oss till fantastiska Tällberg och lär dig grunderna eller mera teknik på vår populära skidhelg i februari. Siktar du på att köra något av vasaloppen är det ett perfekt tillfälle att gnugga lite extra innan loppen drar igång. 

Vi bor på Villa Långbers, högst upp i Tällberg med en härlig utsikt över Siljan. Vi har flera instruktörer på plats med före detta förbundskaptenen för Svenska skidlandslaget, Christer Skog i spetsen. 

Foto: Mostphotos/Villa Långbers

Christer är också världsrekordhållare på cykel genom Europa och 2021 slog han och Måns Möller rekord genom att bli de första som skidade tio Vasalopp på tio dagar i rad. Så är det någon som kan lära dig att åka snabbt eller ta nästa steg i din åkning så är det Christer! Är du helt nvbörjare funkar det också. ToppHälsas skidläger är anpassade för att alla ska kunna vara med. På plats delar vi in deltagarna i flera olika grupper, du väljer själv på vilken nivå du vill köra. 

Du får också lära dig hur du ska valla skidorna så att du får både glid och fäste. 

Hotellet är känt för sin goda mat och mysiga atmosfär. Här blir det ett fullspäckat schema, och det finns flera spår att välja på i närheten beroende på snötillgång.

Du får också lära dig hur du ska valla skidorna så att du får både glid och fäste. 

Foto: Privat

Längdskidläger i Tällberg

NÄR: 3-5 februari 2023.

VAR: Villa Långbergs, Tällberg.

PRIS: 4 595 kr.

VAD INGÅR: Boende del i dubbelrum, frukost, lunch, middag och alla aktiviteter i programmet.

 

BOKA HÄR

 

BONUS! Vid alla resor du bokar hos oss ingår kostprogrammet: ”Ät bra – må bra!” i Aumlas app!

När du bokar en resa med oss får du tillgång till kostprogrammet ”Ät bra  - Må bra!” i Aumlas app under 3 månader helt kostnadsfritt. Programmet är skapat av den populära dietisten Sofia Antonsson som ger dig kunskap, inspiration och recept direkt i appen. Med förslag på inköpslistor & veckomenyer blir det enkelt att äta god och hälsosam mat som ger dig bra energi och ökar ditt välmående!

 

Schemat för helgen

OBS Vi reserverar oss för eventuella justeringar. Fullständigt program får du per mejl ca 2 veckor före avresa.

Fredag 3 februari

18.00 –18.40 ToppHälsa hälsar välkommen, samt kort grundläggande genomgång av vallning och utrustning av Christer Skog. 

OBS! För dig som vill ha hjälp att få skidorna vallade lämnar in dem under fredagens samling så vallas skidorna innan helgens pass för 300 kr/paret.

19.00 Gemensam middag i restaurangen.

20.15 Föreläsning Christer Skog, fd förbundskapten för Svenska skidlandslaget. ”Träna för att orka träna”.

Lördag 4 februari

07.00 Frukosten öppnar.

09.00 - 11.00 Teknikträning på skidor i grupper. Nybörjare/mer erfaren. Fokus på diagonalteknik

12.00 - 14.00 Lunch serveras.

14.00 - 16.00 Teknikträning på skidor i grupper. Nybörjare/mer erfaren. Fokus på stakteknik.

16.30 – 17.30 Yoga och stretch.

19.00 Gemensam middag i restaurangen. 

Söndag 5 februari

07.00 Frukosten öppnar.

09.00 - 11.30 Långpass på skidor med ledare alternativt teknikträning (du väljer!)

12.00 - 13.30 Lunch serveras.

13.30 ToppHälsa tackar för helgen! Hemfärd.

 

Om ledarna:

Christer Skog är ansvarig för helgen. 2021 slog han världsrekord i antal Vasalopp i rad, tio stycken på tio dagar. Foto: Andersson Pamela / ToppHälsa

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA och senast lag Team Exspirit i Wisma Ski Classics och Sveriges Paralympiska skidlandslag. Utöver skidor är Christer världsrekordhållare på cykel genom Europa och i vintras slog han tillsammans med Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och har forskat höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också bland annat om hållbar träning.

Tony Duberg är den cyklande läkaren som har världsrekordet på cykel över Europa tillsammans med Christer Skog och Måns Möller. Han är också en duktigt skidåkare och var bland annat med på flera av sträckorna under Christers och Måns världsrekord på Vasalopp under 2021.Tony är läkare inom allmänmedicin och utbildad inom idrottsmedicin. Han var under flera år en av tidningen ToppHälsas experter och svarade på frågor som rör sjukdomar, skador och idrottshälsa. Tony är också en gudabenådad sångare och spelar både piano och gitarr.