Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Bontravel i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Åk på Topphälsas träningsresa till Kreta 6/7-13/14 eller 13/14-20/21 maj 2022

2022 är vi tillbaka på Kreta för åttonde gången! Under två veckor kommer våra grymma instruktörer inspirera och peppa dig att svettas och utmana dig själv i alltifrån boxning till cykel och crawl. Under åren har resan sålt slut snabbt så boka i god tid! Välj en av veckorna - eller varför inte båda?!
Pamela Andersson

I maj är vi tillbaka till underbara Kreta och femstjärniga hotellet Cavo Spada Deluxe and Spa. Vi kör två veckor i rad och du kan välja att åka en eller båda veckorna. 

Instruktörer på båda veckorna är världsrekordhållaren på cykel över Europa Christer Skog, Ironman-experten Nicklas Säfström och grymma dansläraren Freddie Nyholm som får dig att dansa loss ordentligt. 

Du får även möta inspirerande yoga-och träningsprofilen Mia Rodhborn på första veckan liksom fightern Madeleine Vall Beijner som kör kampboxträning och thaiboxning och Sara Eriksson som får dig att svettas i core, bootcamp och HIT.

På andra veckan kommer världsmästarinnan i crawl Josefine Lillhage att hålla sina populära crawlkurser. Glädjespridaren Rebecca Ekström kommer att köra både Soma Mind och Soma Move och även Free Power. Madelinn Fernandez kör thaiboxning och Pamela Andersson finns också på plats första veckan och i början av andra och leder powerwalk och bjuder på sin berörande föreläsning.

Resan är en All Inclusive där all mat, snacks och dryck ingår i priset. Hotellet ligger precis intill stranden och är bara en lokalbuss eller taxiresa från charmiga turistorten Chania dit du kan shoppa eller strosa omkring i de vackra gränderna om du vill njuta av lite stadspuls en dag.

En av dagarna finns det också chans att uppleva den berömda Samariaravinen till extra kostnad.

 

Om ledarna:

 

Vi följer med båda veckorna:

 

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA, Sveriges Paralympiska skidlandslag och Saudiarabien. Utöver skidor är Christer världsrekordhållare på cykel genom Europa och i vintras slog han tillsammans med Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och har forskat höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också bland annat om hållbar träning och på Kreta ansvarar han för cyklngen.

 

 

Nicklas Säfström kommer ta med er på härliga cykelturer tillsammans med Christer och bättre sidekick finns inte. Nicklas är en grym äventyrare och inspiratör som har gjort tre kust till kust-turer över USA, korsat Australien och kört ett dussintal Ironmantävlingar, däribland VM på Hawaii.

 

Freddie Nyholm är en av grundarna till dansskolan Edge Dance Studio i Uppsala och varit med ToppHälsa på träningsresor i många år. Han håller även träningsklasser på Sats i Stockholm och jobbar med mediaproduktion.

 

 

Vi följer med första veckan:

Mia Rodhborn brinner för hållbar träning, där du blir ditt bästa jag – stark inifrån och ut. Hon tränar barn, vuxna, seniorer, rehab och gruppträning i allt ifrån yoga till crossfit. Mia har en gedigen bakgrund som coach är bland annat utbildad som STAC Elittränare, Stark genom klimakteriet, Medicinsk yoga instruktör, Samtalscoach och Kommunikation och förändringsarbete. Hon kommer ursprungligen från Gotland men har bott och verkat i Stockholm 25 av 30 åren i branschen. Följ henne på Instagram: @Miarodhborn

 

Madeleine Vall Beijner är professionell fighter med VM-medaljer i thaiboxning och titlar som svensk-, nordisk- och europamästare i ryggsäcken. Utöver thaiboxning tränar hon MMA, boxning, löpning, yoga och gillar extra mycket (förutom att slåss) att träna utomhus och bli smutsig under naglarna. Hon är PT, löpcoach, kostrådgivare, håller seminarium, föreläsningar och frilansar som journalist. Madde spelade dessutom in stunts i filmen Wonder Woman. Vintern 2021 såg vi hennes i TV4-serien Elitstyrkans hemligheter.

 

Foto: Annika Larsson Lexelius

Pamela Andersson är journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för sin födelseort Hudiksvall och för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon har blivit nominerad till Årets Krönikör, och belönats med Årets Kurage och Årets Hälsohjälte. Hennes senaste bok, Din hälsa sitter i munnen, utkom i januari 2020. Efter veckan kommer ni ha blivit boostade med Pamelas härliga skratt, glädje och positiva närvaro som smittar av sig och inspirerar alla omkring henne. Och gillar ni sport – då vet ni vem ni ska hänga med! Pamela har suttit i Sportpanelen i SVT i 13 år, och lett Idrottsgalan på SVT:s webb och älskar idrott!

 

Sara Eriksson är yogaläraren, pt:n och träningsinstruktören som sprider härlig energi på sina pass. Med Sara får du utmana dig i högintensiva intervallpass, ta fram tävlingsskallen och din teamspirit på bootcamp, dansa dig lycklig, svettas under vattengympan, bygga starka mag- och ryggmuskler under core-träningen och träna på att vara här och nu under både stillsamma och flödande yogaklasser. Det gemensamma för alla klasser är att Sara kommer att utmana dig och du kommer att få skratta - helt enkelt för att det du tycker är roligt vill du göra mer av! Saras hemma är Östersund och där driver hon företaget Stark med Sara, men sedan flera år tillbaka har hon hela världen som arbetsplats. Att få möta människor på träningsresor runt om i världen är bland det bästa hon vet! 

 

Vi är med under andra veckan:

Josefin Lillhage är en av Sveriges mest framgångsrika simmare med en debut i VM redan som 15-åring. Karriären blev lång och Josefin har tävlat i fyra Olympiska spel och vunnit mängder av mästerskapsmedaljer. Efter livet som elitidrottare jobbar Josefin fortfarande flitigt med träning och idrott b.la. med ledarskap, näringslära och idrottsmedicin.

 

Rebecca Ekström är utbildad och certifierad personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinspiratör. Under helgen kommer hon att motivera och inspirera dig med sina härliga pass; Soma Mind, Soma Move och Freepower. I hennes pass utmanar du din rörlighet, balans, spänst och kroppskontroll.

 

Madelinn Fernandez driver företaget FightingSpirit som instruktör och personlig tränare/coach. Hon är en av Sveriges fyra Nike Master Trainers och även delägare i det egna träningskonceptet TAUFF Training. Madelinn har tävlat på SM nivå i Taekwondo men har också bland annat kört kick boxning, thai boxning, kung fu, brasiliansk jujutsu, capoeira och karate. De senaste åren har hon fastnat extra för CrossFit som hon också tävlar i. Madelinn garanterar er att ni som följer med på denna helg får känna på vad fightingspirit är, på riktigt!

 

Boendet

Foto: Apollo

Cavo Spada Delux & SPA Giannoulis Hotels är ett 5-stjärnigt hotell som ligger strandnära vid Kolymbari på Kreta. Här bor vi i fina dubbelrum med All Inclusive med närheten till SPA med ett brett utbud av behandling. Hotellet erbjuder en massa sportfaciliteter med både gym inomhus och utomhus, fina gruppträningsytor, cykel och tennisbanor där vi kommer att tillbringa många timmar under veckorna framför oss.

På hotellet finns en poolbar, lobbybar och 4 restauranger som serverar internationella och grekiska rätter som efter våra träningspass kan komma väl till pass för att fylla på med extra energi.

På Cavo Spada Delux så finns 3 pooler att erbjuda om man önskar att ta sig ett dopp för att kyla ner sig efter passen, alternativt så finns fantastiska havet i direkt anslutning till hotellet med en fin klapperstensstrand.

 

Utflykt till Samariaravinen

Du har också chansen att följa med på ett löpäventyr till Samariaravinen, en heldagsutflykt (mot avgift 650 kr/pers) för dig som vill vandra ravinen och uppleva magisk natur och passar även dig som vill springa lite längre och samtidigt uppleva den natursköna ravinen under ett rafflande långpass.

På morgonen så serveras det en tidig frukost på hotellet och sedan får ni med er en varsin lunchbox som ni kan äta under vandringen. Det finns även möjlighet att köpa med sig enklare snacks samt dricka vid entrén till Samaria ravinen.

Observera att vid färre än 30 deltagare per grupp så slås grupperna ihop till en och samma. Man kan fortfarande välja att springa eller gå men det är samma buss tillbaka vilket kan innebära en väntetid för snabba löpare.

 

Träningsprogrammet

Program presenteras inom kort

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras, vi reserverar oss för eventuella justeringar. Fullständigt program får du per mail ca 2 veckor före avresa.

Glädjefyllda träningar!

Övrigt

En handpenning på ca 1500 kr betalar du ca 5 dagar efter att du mottagit bekräftelsen. Resan slutbetalas 40 dagar innan avresa.

ToppHälsa står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.

 

 

Nyfunna vänner på resan!

Följ oss i sociala medier:

Facebook: ToppHälsa Travel

Instagram: @topphalsamagazine

 

Frågor kring resan

Mejl: sports@apollo.se eller ring 08-519 307 07.