Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa bontravel i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Åk på Topphälsas träningsresa till Kreta 6-13 eller 13-20 maj 2023

2023 åker vi tillbaka till underbara Kreta och femstjärniga hotellet Cavo Spada Deluxe and Spa. Här kommer våra grymma instruktörer inspirera och peppa dig att svettas och utmana dig själv i alltifrån boxning till cykel och crawl. Under åren har resan sålt slut snabbt så boka i god tid! Välj en av veckorna - eller varför inte båda?!

Nicklas Säfström kommer ta med er på härliga cykelturer och hålla till i poolen med diverse olika pass. På cykel har Nicklas gjort tre kust- till kustturer över USA, korsat Australien, kört ett dussintal Ironmantävlingar, däribland VM på Hawaii. Instruktörer på båda veckorna är världsrekordhållaren på cykel över Europa Christer Skog och grymma dansläraren Freddie Nyholm som får dig att dansa loss ordentligt. 

På första veckan får du även möta inspirerande yoga-och träningsprofilen Mia Rodhborn och exvärldsmästaren i thaiboxning Rickard Nordstrand. Här finns också Nicklas Säfström som kör cykel tillsammans med Christer och Malin Wallmon som håller i crawlkurserna.

På andra veckan kommer världsmästarinnan i crawl, Josefin Lillhage att hålla sin populära crawlkurs för både nybörjare och för de som vill fila på crawldetaljerna och utveckla sin simning. På andra veckan finns även härliga Madelinn Fernandez som kommer att utmana dig på både boxning och thaiboxning, men även några pass med kettlebell, crossfit och lite hiphop-yoga. På andra veckan kommer glädjespridaren Rebecca Ekström att köra både Soma Mind och Soma Move och även Free Power och José Nunez finns på plats för att köra sitt eget härliga koncept Moveoo. Mimma Eriksson är med och håller i cyklingen med Christer. Spännande, eller hur?

Pamela Andersson finns också på plats första veckan och i början av andra och leder powerwalk och bjuder på sin berörande föreläsning.

Josefin Lillhage lär dig att crawla. Foto: Pamela Andersson

Resan är en All Inclusive där all mat, snacks och dryck ingår i priset. Hotellet ligger precis intill stranden och är bara en lokalbuss eller taxiresa från charmiga turistorten Chania dit du kan shoppa eller strosa omkring i de vackra gränderna om du vill njuta av lite stadspuls en dag.

En av dagarna finns det också chans att uppleva den berömda Samariaravinen till extra kostnad.

 

Information:

När: 6-13 maj 2023 eller 13-20 maj 2023. Det går också bra att boka båda veckorna. 

Var: Hotell Cavo Spada Deluxe och Spa, Kolymbari, Kreta 

Pris: 1 vecka 13 998:- eller 2 veckor 22 498:-

​​​​​​(Enkelrumstillägg 3500:- per vecka)

Avreseorter: Stockholm, Göteborg & Köpenhamn. 

Allt detta ingår:

 – Flyg tur& retur från 3 olika avreseorter 

– Transfer och mat ombord på flyget

– Del i dubbelrum på 5-stjärnigt Apollo Sports-hotell

– All Inclusive

– All träning enligt program

– Föreläsningar

 

BOKA HÄR  

 

* Resan arrangeras av, och din bokning av resan kommer att ske direkt med Apollo.

 

Träningsprogrammet kommer inom kort. 

Observera att programmet är preliminärt och kan komma att ändras, vi reserverar oss för eventuella justeringar. Fullständigt program får du per mail ca 2 veckor före avresa.

Personalen på Cavo Spada är också 5-stjärniga!

Utflykt till Samariaravinen

Häng med och gå eller spring den 18 kilometer långa sträckan i vackra Samaria ravinen, ett utmärkt tillfälle att få se mer av Kreta!

Att vandra Samariaravinen är både ett äventyr och en vandring i ett. Ravinen är Kretas största och mest populära ravin, och naturen som upplevs här är magisk.

Vandringen startar på Omalosplatån, på en höjd av 1000 meter över havet, och tar oss hela vägen ner till havsnivå. Samaria är den längsta ravinen i Europa och leden tar dig 18 km söderut genom vacker terräng och mynnar till slut ut på Kretas sydkust. Turen är en heldagsutflykt (mot avgift 650 kr/pers) för dig som vill vandra ravinen och uppleva magisk natur och passar även dig som vill springa lite längre och samtidigt uppleva den natursköna ravinen under ett rafflande långpass. På morgonen så serveras det en tidig frukost på hotellet och sedan får ni med er en var sin lunchbox som ni kan äta under vandringen. Det finns även möjlighet att köpa med sig enklare snacks samt dricka vid entrén till Samariaravinen.

Det är en underbar upplevelse att gå Samariaravinen.

Om ledarna:

Vi följer med båda veckorna:

 

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA, Sveriges Paralympiska skidlandslag och Saudiarabien. Utöver skidor är Christer världsrekordhållare på cykel genom Europa och i vintras slog han tillsammans med Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och har forskat höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också bland annat om hållbar träning och på Kreta ansvarar han för cyklingen.

 

Freddie Nyholm är en av grundarna till dansskolan Edge Dance Studio i Uppsala och varit med ToppHälsa på träningsresor i många år. Han håller även träningsklasser på Sats i Stockholm och jobbar med mediaproduktion.

Mimma Eriksson är gammal handbollsspelare från Hudiksvall som sadlade om till cyklist. Hon har cyklat Ride of Hope flera gånger för att samla in pengar till Barncancerfonden, bland annat Umeå-Stockholm (110 mil) och Lund-Stockholm (120 mil). På våra resor är hon med som cykelinstruktör och hjälper också till med powerwalken.

 

Vi följer med första veckan:

Mia Rodhborn brinner för hållbar träning, där du blir ditt bästa jag – stark inifrån och ut. Hon tränar barn, vuxna, seniorer, rehab och gruppträning i allt ifrån yoga till crossfit. Mia har en gedigen bakgrund som coach är bland annat utbildad som STAC Elittränare, Stark genom klimakteriet, Medicinsk yoga instruktör, Samtalscoach och Kommunikation och förändringsarbete. Hon kommer ursprungligen från Gotland men har bott och verkat i Stockholm 25 av 30 åren i branschen. Följ henne på Instagram: @Miarodhborn

Nicklas Säfström kommer ta med er på härliga cykelturer och hålla till i poolen med diverse olika pass. På cykel har Nicklas gjort tre kust- till kustturer över USA, korsat Australien, kört ett dussintal Ironmantävlingar, däribland VM på Hawaii.

Foto: Annika Larsson Lexelius

Pamela Andersson är journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för sin födelseort Hudiksvall och för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon har blivit nominerad till Årets Krönikör, och belönats med Årets Kurage och Årets Hälsohjälte. Hennes senaste bok, Din hälsa sitter i munnen, utkom i januari 2020. Efter veckan kommer ni ha blivit boostade med Pamelas härliga skratt, glädje och positiva närvaro som smittar av sig och inspirerar alla omkring henne. Och gillar ni sport – då vet ni vem ni ska hänga med! Pamela har suttit i Sportpanelen i SVT i 13 år, och lett Idrottsgalan på SVT:s webb och älskar idrott!

Malin Wallmon är fd tävlingssimmerska och har bland annat simmat för Danderyd, Täby och amerikanska Santa Barbara Masters och Colorado State University Pueblo. Hon är också utbildad längdskidinstruktör.

Vi är med under andra veckan:

Josefin Lillhage

Josefin Lillhage är en av Sveriges mest framgångsrika simmare med en debut i VM redan som 15-åring. Karriären blev lång och Josefin har tävlat i fyra Olympiska spel och vunnit mängder av mästerskapsmedaljer. Efter livet som elitidrottare jobbar Josefin fortfarande flitigt med träning och idrott b.la. med ledarskap, näringslära och idrottsmedicin.

 

Rebecca Ekström är utbildad och certifierad personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinspiratör. Under helgen kommer hon att motivera och inspirera dig med sina härliga pass; Soma Mind, Soma Move och Freepower. I hennes pass utmanar du din rörlighet, balans, spänst och kroppskontroll.

Madelinn Fernandez driver företaget FightingSpirit som instruktör och personlig tränare/coach. Hon är en av Sveriges fyra Nike Master Trainers och även delägare i det egna träningskonceptet TAUFF Training. Madelinn har tävlat på SM nivå i Taekwondo men har också bland annat kört kick boxning, thai boxning, kung fu, brasiliansk jujutsu, capoeira och karate. De senaste åren har hon fastnat extra för CrossFit som hon också tävlar i. Madelinn garanterar er att ni som följer med på denna helg får känna på vad fightingspirit är, på riktigt!

José Nuñez är grundare till konceptet Moveoo, och driver och utvecklar nya moveoo-instruktörer över hela landet. Han är också PT, och föreläsare och är ofta med på ToppHälsas resor. José har sin idrottsliga bakgrund i basket och boxning, och drivs av att utmana den traditionella träningen med nya tankar och möjligheter.

 

Boendet

Foto: Apollo

Cavo Spada Delux & SPA Giannoulis Hotels är ett 5-stjärnigt hotell som ligger strandnära vid Kolymbari på Kreta. Här bor vi i fina dubbelrum med All Inclusive med närheten till SPA med ett brett utbud av behandling. Hotellet erbjuder en massa sportfaciliteter med både gym inomhus och utomhus, fina gruppträningsytor, cykel och tennisbanor där vi kommer att tillbringa många timmar under veckorna framför oss.

På hotellet finns en poolbar, lobbybar och 4 restauranger som serverar internationella och grekiska rätter som efter våra träningspass kan komma väl till pass för att fylla på med extra energi.

På Cavo Spada Delux så finns 3 pooler att erbjuda om man önskar att ta sig ett dopp för att kyla ner sig efter passen, alternativt så finns fantastiska havet i direkt anslutning till hotellet med en fin klapperstensstrand.

 

 

Glädjefyllda träningar!

Övrigt

En handpenning på ca 1500 kr betalar du ca 5 dagar efter att du mottagit bekräftelsen. Resan slutbetalas 40 dagar innan avresa.

ToppHälsa står ej för eventuella kostnader som uppstår vid förändrade tider i schema eller inställd resa, så som t ex ombokningar av tåg, flyg etc.

 

Nyfunna vänner på resan!

Följ oss i sociala medier:

Facebook: ToppHälsa Travel

Instagram: @topphalsamagazine

 

Frågor kring resan

Mejl: sports@apollo.se eller ring 08-519 307 07.