Följ med på en grym vecka i Kroatien 17-24 september 2022 FULLBOKAD!

I september åker ToppHälsa tillbaka till populära Romana Beach Resort med ett fantastiskt läge vid Makarska Rivierans klarblå vatten. Med oss har vi några av Sveriges – och världens! – bästa idrottare som instruktörer!
Pamela Andersson

Under veckan får du testa flera olika träningsformer, bland annat med OS-guldmedaljören i kanot Susanne Gunnarsson som åker med oss till Kroatien och bjuder på sina populära klasser Functional Training och Control Your Body. Tillsammans med Niklas Messing, som vunnit Allstyle Open och blivit fransk mästare i K1 Pro får du utmana dig på lite tuffare pass med thaiboxning och boxning. Vår fantastiska yoga-instruktör Mia Rodhborn finns på plats och inspirerar dig med olika yogaformer och Sara Eriksson testar dig i core, HIIT, mobility, bootcamp och flera härliga gruppträningar. Freddie Nyholm är också med och håller i danspassen och body combat.

ToppHälsas Pamela Andersson finns på plats och peppar dig både med powerwalk och sin gripande föreläsning.

På kvällarna vankas det föreläsningar, men du får inte glömma bort att njuta av både poolen, stranden och SPA-besök. Du har ju semester! I den närliggande byn ligger mysiga små restauranger och vackra gränder och efter strandpromenaden, precis nedanför hotellet, trängs både barer och små butiker. 

Den här resan är för dig som gillar att träna och umgås med likasinnade. Träningarna passar både nybörjare som vana motionärer.

 

Om ledarna

Foto: Fotograf Birgersdotter info@birg / Fotograf Birgersdotter

Susanne Gunnarsson är flerfaldig VM- och OS-medaljör i kanot. Hon tävlade både på kort och lång distans och är den enda i Sverige som tagit medalj i båda grenarna inom kanot. Susanne har varit med tv-produktioner som Det största äventyret, Superstars, Mästarnas mästare och Fångarna på Fortet.

 

Pamela Andersson är journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för sin födelseort Hudiksvall och för Cancerfonden och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon har blivit nominerad till Årets Krönikör, och belönats med Årets Kurage och Årets Hälsohjälte. Hennes senaste bok, Din hälsa sitter i munnen, utkom i januari 2020. Efter veckan kommer ni ha blivit boostade med Pamelas härliga skratt, glädje och positiva närvaro som smittar av sig och inspirerar alla omkring henne. Och gillar ni sport – då vet ni vem ni ska hänga med! Pamela har suttit i Sportpanelen i SVT i 13 år, och lett Idrottsgalan på SVT:s webb och älskar idrott!

 

Mia Rodhborn brinner för hållbar träning, där du blir ditt bästa jag – stark inifrån och ut. Hon tränar barn, vuxna, seniorer, rehab och gruppträning i allt ifrån yoga till crossfit. Mia har en gedigen bakgrund som coach är bland annat utbildad som STAC Elittränare, Stark genom klimakteriet, Medicinsk yoga instruktör, Samtalscoach och Kommunikation och förändringsarbete. Hon kommer ursprungligen från Gotland men har bott och verkat i Stockholm 25 av 30 åren i branschen. Följ henne på Instagram: Miarodhborn

 

Foto: privat / ToppHälsa

Niklas Messing har tränat kampsport i framförallt thaiboxning i 20 år och har tävlat både som amatör och proffs runt om i Europa. Han har bland mycket annat vunnit Allstyle open och blivit fransk mästare i K1 Pro. Idag är han tränare i allt från nybörjare och amatören till de som tävlar professionellt. Hans passion är träning och framförallt kampsport, att se människor utvecklas och när utövare lär sig nya saker och glöden i deras ögon när de gör det. Niklas har också vunnit Tough Viking Stadion samt Arena Run i sitt ålderspann samt sprungit Marathon i Brooklyn på strax över 3 timmar. 

 

Sara Eriksson är yogaläraren, pt:n och träningsinstruktören som sprider härlig energi på sina pass. Med Sara får du utmana dig i högintensiva intervallpass, ta fram tävlingsskallen och din teamspirit på bootcamp, dansa dig lycklig, svettas under vattengympan, bygga starka mag- och ryggmuskler under core-träningen och träna på att vara här och nu under både stillsamma och flödande yogaklasser. Det gemensamma för alla klasser är att Sara kommer att utmana dig och du kommer att få skratta - helt enkelt för att det du tycker är roligt vill du göra mer av! Saras hemma är Östersund och där driver hon företaget Stark med Sara, men sedan flera år tillbaka har hon hela världen som arbetsplats. Att få möta människor på träningsresor runt om i världen är bland det bästa hon vet! 

 

Foto: Gerholm Sofia / Sara Lindstr¿m

Om hotellet:

Lägenhetshotellet Apollo Mondo Family Romana lockar med ett toppenläge vid stranden i Makarska. Mellan hotellet och stranden sträcker sig en trevlig strandpromenad som kantas av restauranger, barer och små butiker. Promenaden tar dig hela vägen till centrum i Makarska, där du hittar ett trevligt torg, små caféer och restauranger. Vid stranden ligger hotellets stora mataffär, där du bland annat kan köpa färska grönsaker och nybakat bröd.

Poolområde och strand

På hotellet finns två stora pooler, varav en är uppvärmd. För barn finns en separat, hjärtformad pool att leka i. Utanför Apollo Mondo Family Romana sträcker sig den smala klapperstensstranden Buba Beach med sitt kristallklara vatten. Vid poolerna och stranden finns solstolar och parasoller för hotellets gäster. Poolhanddukar erbjuds också. Nere på stranden ligger även Aqua Center som arrangerar olika vattensporter. Vid strandpromenaden ligger hotellets nattklubb Aria som är öppen några dagar varje sommar, då det arrangeras konserter eller andra evenemang.

Restauranger och barer

I restaurangen på Romana Beach Resort serveras varierade och hälsosamma rätter, och för barnen finns en egen specialkomponerad meny. På stranden nedanför hotellet ligger cocktailbaren Buba Beach Bar, med solstolar och parasoller mot avgift. I högsäsong är baren en populär samlingsplats även för lokalbor och andra besökare.