Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa bontravel i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körsbärsblom i Japan med M-magasin den 18-27 & 20-29 mars 2023

Följ med M-magasin till spännande och exotiska Japan!

Resan börjar i världsmetropolen Tokyo där vi får en första inblick i det japanska livet. Därefter åker vi vidare till den vackra staden Kyoto, även kallad för Japans själ, där vi besöker Guldpaviljongen och Nijo-jo borgen med sina knarrande näktergalsgolv. Vi promenerar i de mysiga geishakvarteren och njuter av den japanska atmosfären.

Vidare tar vi oss till Kyotobornas lugna oas i Arashiyama med sin vackra bambuskog. Med tåg far vi sedan vidare till Kaga Onsen och en av resans höjdpunkter, en natt på ett traditionellt japanskt världshus – ryokan. Vi badar i varma källor och sover på mjuka futonmadrasser på tatamigolv. En garanterat minnesvärd upplevelse!

På vägen till världsmetropolen Tokyo stannar vi i kuststaden Kanazawa med det japanska mästerverket i trädgårdskonst – Kenrokuen. Här promenerar vi i de gamla samurajkvarteren innan vi kliver på snabbtåget Shinkansen till världsmetropolen Tokyo.

I Tokyo går vi på fiskmarknad och äter en god sushilunch. Staden vibrerar av liv och självklart gör vi en rundtur och ser det hippa Harajuku, exklusiva Omotesando, det hysteriska modeområdet Shibuya och Ginza med bla HMs stora konkurrent Uniqlo. Vi ska också besöka det moderna konstmuseet Yayoi Kusama med den japanska konstnären Yayoi Kusamas verk.

Från Tokyo gör vi en heldagsutflykt med tåg till Kamakura som ibland kallas för ”östra Kyoto” med sina många helgedomar och vackra trädgårdar. Här blir det en långpromenad genom den vackra skogen till bronsbuddhan Daibutsu som Kamakura är mest känd för. Alt detta under tiden som våren kommer och körsbärsträden blommar och japanerna firar våren i sina parker.

Professionell svensk reseledning av Japanspecialisten Peter Wik och som vanligt följer en representant från M-magasin med och skämmer bort oss!

Datum:
18-27 mars 2023    
BOKA HÄR
20-29 mars 2023    BOKA HÄR 

Vill du veta mer om resan ring Relasian på telefon 0720 - 44 15 53!

* Resorna arrangeras av, och din bokning av resan kommer att ske direkt med Relasian Travel & Event.