Harry Potter i London med M-magasin på sommarlovet den 10-13 augusti 2022!

Redan en klassiker i barnbarns-resekategorin. Den engelska världsmetropolen London har något att erbjuda alla åldrar! Inte minst Harry Potter Studios och Lejonkungen. Ta med ditt barnbarn när dom har ledigt från skolan i juni på sommarlovet.


Vi åker till den engelska världsmetropolen London. Tillsammans med vår ciceron och reseledare Peter Wik kommer både barn och vuxna att upptäcka staden på ett alldeles speciellt sätt.

Vi går på Madame Tussauds vaxkabinett, åker röd dubbeldäckare, tunnelbana, äter fish & chips och går på museum. En av höjdpunkterna blir besöket i Harry Potter Studios där vi ser miljöerna från filmerna.

Kanske lär vi oss några filmtricks! Och så ser vi en av de mest spektakulära musikalerna som någonsin gjorts, nämligen fantastiska Lejonkungen med musik av Elton John.

Dag 1: Flyg till London och buss till centrala London där Peter Wik under färden kommer att berätta vad vi ska uppleva under de spännande dagarna i London. Vår buss kör på ”fel sida” av vägen då man i Storbritannien har vänstertrafik så kom ihåg att titta ordentligt till höger innan du går över gatan! Incheckning på hotellet och middag tillsammans. Lunchpaket och middag ingår.

Dag 2: Frukost och därefter uteaktiviteter i parken. De som hellre vill shoppa kan göra det. På eftermiddagen åker vi till Warner Brother Studios där Harry Potter filmerna spelats in. Harry Potter är en serie fantasyromaner av författaren J.K. Rowling som gjort succé och översatts till 63 språk. Vi kliver in i riktiga filmkulisser och upptäcker magin bakom trollbindande specialeffekter. Åter till London och kvällen på egen hand eller tillsammans med nya vänner. Frukost ingår. 

Dag 3: Frukost och därefter ut på nya äventyr till British Museum där vi ska titta på spännande historiska föremål som exempelvis de mystiska egyptiska mumierna! När vi tittat färdigt äter vi en klassisk fish & chips innan vi åker till Trafalgar Square. Vi promenerar förbi Royal Horse Guards, 10 Downing Street, Big Ben och Westminster Palace. Resten av eftermiddagen på egen hand. På kvällen ska vi se populära musikalen Lejonkungen som är baserad på Disney-filmen med samma namn.  Frukost och lunch ingår.

Dag 4: Frukost varefter vi ska besöka det kända vaxkabinettet Madame Tussauds. Här finns verklighetstrogna vaxdockor av kända människor genom tiderna. Lunch tillsammans innan vi beger oss till flygplatsen för att flyga hem. Frukost och lunch ingår.

1 AV 3
2 AV 3
3 AV 3