Herresäten och trästäder i östra Nyland med Gård & Torp den 25-28 aug 2022!

Följ med på vår innehållsdigra sensommarresa till de herrgårdsrika trakterna i Pernå socken och kring trähusstäderna Borgå och Lovisa i östra Nyland. Under några intressanta dagar möter vi gårdsägare som öppnar upp sina hem för oss. I vackra Borgå besöker vi två gustavianska köpmansgårdar, stadens intressanta museum, Johan Ludvig och Fredrika Runebergs berömda hem och Albert Edelfelts ateljé. En eftermiddag ägnas åt evenemanget Lovisa Historiska Hus då ägarna till stadens äldre trähus välkomnar besökare. I Helsingfors besöker vi Finlands äldsta restaurang under pågående renovering. Vi reser med Silja Lines högklassiga fartyg och bor på trevliga Hotel Sparre i Borgå. Ciceron är konsthistoriker Pontus Kyander och färdledare Gård & Torps Gunilla von Platen.

För frågor kontakta Ola Olsson, Mejt Resor AB, på telefon 0704-220 174.

 

 

Pontus Kyander är resans ciceron och själv bosatt i östra Nyland. Pontus är konsthistoriker och har bl a varit redaktör för Bildjounalen på SVT och museichef för Trondheims konstmuseum. Han medverkar regelbundet som skribent i olika nordiska tidningar och tidskrifter. Under 2022 är han aktuell som curator till omtalade utställningen Underjorden på konstmuseet Amos Rex i Helsingfors.

 

 

Gunilla von Platen är vår reseledare. Gunilla var under många år chefredaktör för Gård & Torp och skriver regelbundet i tidningen.

 


* Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Resan arrangeras av, och din bokning av vistelsen kommer att ske direkt med, Mejt Resor AB.