Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Bontravel i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Brukens och gårdarnas Gästrikland med Gård & Torp den 2-4 september 2022!

Under första helgen i september reser vi till brukens och gårdarnas Gästrikland. I landskapet har järn tillverkats i minst två tusen år. Med vår ciceron, författaren Nils Johan Tjärnlund, nu aktuell med boken Järnbrukens historia, besöker vi några av de mest intressanta bruken som Tolvfors, Mackmyra och Högbo. Här blomstrande brukskulturen under 1700- och 1800-talen. Byggnadsantikvarien Erika Åberg känd från tv-serien ”Det sitter i väggarna” tar emot i sitt inspirerande hem. Vi bor på Grand Hotell i Gävle. Här träffar vi museiintendent Ingela Brostärm som berättar om Gävles historia och tar oss med på en vandring i gamla och nya Gävle. Staden var under lång tid en av de viktigaste utskeppningshamnarna för vår järnexport.

Allt detta ingår i resan:

* Tåg Stockholm -Gävle
* 2 nätter med frukost på Elite Grand Hotell
* 2 middagar, 3 luncher, kaffepauser
* Samtliga inträden och lokalguidning

Anmälan och frågor om resan, kontakta vår eminente och kunnige tekniske arrangör, tillika ciceron: Ola Olsson, Mejt Resor.
Mail: ola@mejtresor.se
Telefon: 070-422 01 74.

 

Ciceron på resan är Nils Johan Tjärnlund, författare och vetenskapsjournalist. Hans senaste bok, Järnbrukens historia, är ett rikt illustrerat praktverk om det svenska järnet (Bokförlaget Stolpe) och utkommer under våren 2022.

 

Gunilla von Platen, f d chefredaktör Gård&Torp är med på resan.