Besök slott och herresäten på Fyn med Gård & Torp den 21-24 sep 2022!

När de första höstfärgerna kommit reser vi till den danska vackra ön Fyn, känd för det böljande landskapet, frukt-odlingar och korsvirkeshus. Ön, som förbinds med Själland med en bro, kallas också Danmarks trädgård. Ön har flest gamla slott och herrgårdar i Danmark, inte mindre än 123 gods. Den goda jordmånen liksom ett relativt stabilt politiskt klimat under åren har varit gynnsamma förutsättningar för uppförandet av dessa magnifika herresäten. Vår ciceron, konsthistorikern Steffen Lövkjaer tar oss med till några av de förnämsta representanterna för sin tid, som renässansslotten Egeskov och nyklassicistiska Krengerup. Vi får en inblick i herrgårdslivet i Danmark under 500 år. På vår resa besöker vi även vackra Roskilde, där vi ser domkyrkan med sina kungagravar. Vi intar våra måltider på gemytliga krogar och bor centralt i charmiga Odense som är en av Danmarks äldsta städer, inte minst känd som H C Andersen födelseort.

Vår ciceron Steffen Løvkjær är konsthistoriker med utbildning från Köpenhamns universitet och Sorbonne universitetet. År 2001 grundade han Historic Talks ett kulturföretag som genomför resor och föredrag. Steffen har ett speciellt intresse för Europas kungliga historia. Han är ofta anlitad som föredragshållare rörande historiska kungliga och högre ståndsmiljöer.

 

Gunilla von Platen fd chefredaktör för Gård & Torrp deltar på resan som färdledare.

 

 

 

* Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Resan arrangeras av, och din bokning av vistelsen kommer att ske direkt med, Mejt Resor AB.