Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Bontravel i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
2 AV 2

Arts & Crafts med Sissinghurst och Great Dixter den 10-14 september med Allt om Trädgård!

Följ med på en av Allt om Trädgårds mest uppskattade resor! Upplev berömda trädgårdar och underbar arkitektur i den engelska arts and crafts-stilen: Sissinghurst, Charleston och Great Dixter. Res i fotspåren av William Morris, Virginia Woolf och den excentriska Bloomsburygruppen.

FAKTA OM RESAN
När
: 10-14 september 2022
Pris (del i dubbelrum):
Prenumeranter 20 815 kronor
Övriga 21 315 kronor
Enkelrumstillägg: 900 kronor

DET HÄR INGÅR
- Direktflyg Stockholm – London t/r (kontakta Evolve för avresa från Göteborg eller Köpenhamn).
- Fyra nätter på trevliga Devonshire Park Hotel i Eastbourne
- En afternoon tea, fyra frukostar, en lunch och tre middagar, exklusive måltidsdryck.
- Bussresor, samtliga inträden och entréavgifter enligt program.
- Svensk guide och en representant från Allt om Trädgård.

BOKA OCH LÄS MER HÄR 


PROGRAM

DAG 1 - Lördag 10 september
WEST GREEN GARDENS – MONK´S HOUSE

Vi ankommer till London på morgonen och möts av vår svensktalande guide, Tina Engström. Med egen buss beger vi oss till West Green Gardens, där vi intar ett klassiskt afternoon tea i ett av trädgårdens vackra växthus. Trädgården skapades av den hyllade trädgårdsdesignern och författaren Marylyn Abbott och anses vara en av Englands finaste herrgårds-trädgårdar. Vi besöker sedan Virginia Woolfs hem Monk’s House, där hon och hennes man Leonard tog emot många av medlemmarna i Bloomsburygruppen. Vi får se huset och den förtjusande lilla trädgården. Därefter reser vi mot kusten och vårt hotell i Eastbourne. Vi checkar in och installerar oss på våra rum och äter därefter en gemensam middag på hotellet.

DAG 2 - Söndag 11 september
CHARLESTON FARMHOUSE - BESÖK PÅ EN VINGÅRD

Frukost på hotellet. Efter frukost beger vi oss till fantastiska Charleston, Bloomsburygruppens hem. Inredningen och trädgården skapades av konstnärerna Vanessa Bell och Duncan Grant, båda medlemmar i gruppen. Lunch på egen hand (eller i sällskap av Allt om Trädgårds representant för den som vill). Under eftermiddagen besöker vi en äkta engelsk vingård. Efter en promenad genom vingården får vi se hur vintillverkningen går till och får möjlighet att avsmaka gårdens viner. På vägen tillbaka till hotellet åker vi via den dramatiska kuststräckan Beachy Head som bjuder på en fantastisk utsikt. Gemensam middag på restaurang i Eastbourne.

DAG 3 - Måndag 12 september
GREAT DIXTER – TENTERDEN – SISSINGHURST

Frukost på hotellet. Vi besöker den kända och mycket omtyckta trädgården Great Dixter, skapad av den berömde trädgårdsskribenten Christopher Lloyd och får se både hus och trädgård. Lunch på egen hand i pittoreska Tenterden. Därefter väntar berömda Sissinghurst Castle Garden, skapad på 1930-talet av Vita SackvilleWest, poet, trädgårdsförfattare och nära vän med många i Bloomsburygruppen, och hennes make Harold Nicolson. Denna kulturmärkta trädgård är utformad som en serie rum, alla med olika karaktär, färg eller tema. Middag på egen hand.

DAG 4 - Tisdag 13 september
PERCH HILL – PASHLEY MANOR GARDENS

Frukost på hotellet. Efter frukost besöker vi populära Sarah Ravens Perch Hill, med hennes privata trädgård, provodlingar och en fin butik. Sarah är gift med Adam Nicolson – sonson till skaparna av Sissinghurst (Vita Sackville-West och Harold Nicolson). Lunch på Perch Hill. Därefter besöker vi Pashley Manor Gardens, en privat, romantisk trädgård med anor från 1700-talet inramad av dammar, skulpturer och flera hundra år gamla träd. Här finns en välsorterad butik och ett trevligt kafé. Avskedsmiddag på hotellet.

DAG 5 - Onsdag 14 september
STANDEN HOUSE

Frukost på hotellet. Vi checkar ut och åker till Standen House and Garden, ett arts and crafts-hus ritat 1892 av arkitekten Philip Webb, vän till William Morris, som grundade arts and crafts-rörelsen (se nästa sida). Huset är inrett med mattor, tyger och tapeter av Morris. Trädgården består bland annat av en stor köksträdgård och ett vackert promenadstråk över en ravin, upp till en utsiktsplats. Här finns också en välsorterad butik och möjlighet att äta lunch i kaféet, där man använder skörden från köksträdgården. Efter besöket åker vi till flygplatsen för hemfärd.

* Vi reserverar oss för ändringar i programmet. Resan arrangeras av, och din bokning av vistelsen kommer att ske direkt med, Evolve Meetings Sweden AB.