Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Bontravel i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Åk med på ToppHälsas skidhelg i Sunne 20-22 jan 2023

Lutar det åt ett skidlopp i vinter? Eller vill du bara lära dig grunderna i längdskidåkning? För tolfte året i rad åker vi till värmländska Sunne och kör vår populära skidhelg.

Vi bor på härliga Selma Spa där vi njuter av både yoga, bad och behandlingar mellan skidpassen. Skulle det bli en snöfattig vinter åker vi till Torsbys tunnel där både nybörjare och elitåkare samsas. (Till extra kostnad).

ToppHälsas skidläger är anpassade för att alla ska kunna vara med. Vi har flera instruktörer på plats med före detta förbundskaptenen för Svenska skidlandslaget, Christer Skog i spetsen. Christer är också världsrekordhållare på cykel genom Europa och 2021 slog han och komikern Måns Möller rekord genom att bli de första som skidade tio Vasalopp på tio dagar i rad. Så är det någon som kan lära dig att åka skidor eller ta nästa steg i din åkning så är det Christer! Kanske siktar du själv på ett eller flera skidlopp i vinter? Kanske vill du maxa din teknik? Eller så är du nybörjare eller bara åkt någon säsong. Det spelar ingen roll för här finns det plats för alla! Under passen delar vi in deltagarna i flera olika grupper, du väljer själv på vilken nivå du vill köra. Du får också lära dig hur du ska valla skidorna så att du får både glid och fäste. Så kom med oss!

NÄR: 20-22/1 2023

PRIS: 5995 kr (enkelrumstillägg 300 kr/natt). 

VAD INGÅR: Boende del i dubbelrum, frukost, lunch, middag, tillgång till spa, föreläsning, vallningsteknik och alla skidpass i programmet. (OBS! Vid eventuell skidtunnel tillkommer kostnad för biljett.)

 

BOKA HÄR 

 

BONUS! När du bokar en resa med oss får du tillgång till kostprogrammet ”Ät bra - Må bra!” i Aumlas app under 3 månader helt kostnadsfritt. Programmet är skapat av den populära dietisten Sofia Antonsson som ger dig kunskap, inspiration och recept direkt i appen. Med förslag på inköpslistor & veckomenyer blir det enkelt att äta god och hälsosam mat som ger dig bra energi och ökar ditt välmående!

 

SCHEMAT UNDER HELGEN

Fredag 20 jan

15.00 Incheckningen öppnar.

15.00-17.00 Spatid för pool och bastu för den som önskar.

17.00-17.40 ToppHälsa hälsar välkommen, samt kort grundläggande genomgång av vallning och utrustning av Christer Skog. 

OBS! För dig som vill ha hjälp att få skidorna vallade lämnar in dem under fredagens samling så vallas skidorna innan helgens pass för 300 kr/paret.

18.30 Middag i restaurang Smak.

20.00 Föreläsning Christer Skog, fd förbundskapten för Svenska skidlandslaget. ”Träna för att orka träna”.

 

Lördag 21 jan

07.00 Frukosten öppnar.

07.00-09.00 Tid för egen träning på Selmas Spas träningspass eller i gymmet.

09.00-11.00 Teknikträning på skidor i grupper. Nybörjare/mer erfarna. Fokus på diagonalteknik.

12.00-14.00 Lunch serveras.

14.00-16.00 Teknikträning på skidor i grupper. Nybörjare/mer erfarna. Fokus på stakteknik.

17.30-19.30 Spa/bastu och relaxtid på Selma Spa.

19.30 Gemensam middag i restaurang Smak.

 

Söndag 22 jan 

07.00 Frukosten öppnar.

07.00-08.00 Spatid eller tid för egen träning på Selma Spas träningspass eller i gymmet.

09.00-11.30 Långpass på skidor med ledare alternativt teknikträning (du väljer!)

12.00 Utcheckning

12.00-13.30 Lunch serveras.

13.30 ToppHälsa tackar för helgen! Hemfärd.

 

OBS. Vid dålig snötillgång kommer vi att åka skidor i Torsbys skidtunnel till extra kostnad. Vi reserverar oss för ev ändringar i programmet.

Ledare under helgen:

Christer Skog är fd. förbundskapten för svenska längdskidlandslaget för herrar. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har förutom Sverige bland annat tränat Storbritannien, Australien, Danmark, Tjeckien, USA, Team Exspirit i Wisma Ski Classics, Saudiarabien, Sveriges Paralympiska skidlandslag och flera individuella åkare som t ex Daniel Tynell (som vann Vasaloppet tre gånger) och tjecken Martin Koukal som han tränade till ett individuellt VM-guld på 50 km och VM-brons. Utöver skidor är Christer regerande världsrekordhållare på cykel genom Europa och 2021 slog han tillsammans med komikern Måns Möller världsrekord i Vasaloppet då de körde tio Vasalopp på tio dagar. Christer är expert på uthållighetsträning och formtoppning och har forskat på höghöjdsträning och överträning. Han föreläser också om hållbar träning och sitt sätt att lyckats få sina adepter att bli bäst när det gäller.

Tony Duberg är den cyklande läkaren som har världsrekordet på cykel över Europa tillsammans med Christer Skog och Måns Möller. Han är också en duktig skidåkare och var bland annat med på flera av sträckorna under Christers och Måns världsrekord på Vasalopp under 2021. Tony är läkare inom allmänmedicin och utbildad inom idrottsmedicin. Han var under flera år en av tidningen ToppHälsas experter och svarade på frågor som rör sjukdomar, skador och idrottshälsa. Tony är också en gudabenådad sångare och spelar både piano och gitarr.