Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Bontravel i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Foto: Bontravel

Res till Danmark med Allt om trädgård 5-7 augusti 2022

Följ med Hannu Sarenström på en unik resa till hans utvalda, danska favoritädgårdar! Under tre fullspäckade dagar bjuds vi på många spännande möten med passionerade odlare och deras skapelser. Och i Hannus egen trädgård, med rosor och höns, njuter vi en härlig måltid i sensommarkvällen!
Vi följer med Hannu runt alla trädgårdar Foto: Allt om trädgård
Foto: Allt om trädgård

 

Program i korthet

Dag 1. ANKOMST–BAGENKOP –BIRGITS TRÄDGÅRD–KVÄLL OCH MIDDAG HOS HANNUS

Från Kastrup reser vi med egen, rymlig buss mot Langeland och stannar för lunch på vägen. Därefter avfärd mot Langeland och Bagenkop, där vi checkar in på vårt hotell och gör oss redo för kvällen. Vi åker sedan till Hannus gård där Hannu tar emot och guidar oss till en närliggande privat trädgård, hos Birgit och Axel. Det är en poetisk trädgård, omgiven av havet, med skyddande träd och många skuggälskande växter. I de soliga ytterkanterna finns en köksträdgård och sommarblommor. Vi återvänder till Hannu och han visar runt i sin egen trädgård med perennrabatter, en liten rosenträdgård, en örtrik gårdsplan och en stor köksträdgård. Vi tillbringar kvällen hos Hannu och bjuds på en härlig, vegetarisk middag, tillagad av honom själv.

Foto: Allt om trädgård

Dag 2. FYRA PRIVATA TRÄDGÅRDAR–MEDICINHAVERNE–TRANEKÆR

Hela fem trädgårdar, med helt olika karaktär, står på programmet. Vi börjar i Humble, med en privat villaträdgård; en ljuvlig, fullmatad pärla med form och grönska. Här får man massor av inspiration för en mindre yta. Vi kör till en stor arkitektritad trädgård med tydliga rum och häckar, blåregnstunnel, rosenhav och formella perennplanteringar. Därefter promenerar vi till den danska trädgårdshistorikern Helle Ravn, strax intill. Hon har en förtjusande ”bonnehave”, inspirerad av gamla tiders danska lantbruksträdgårdar med både pynt och nytta som vi får höra Helle berätta om. Gemensam lunch och sedan en trädgård med en fantastisk samling funkior (många egna sorter och även till försäljning) och unika träd och buskar. För ett par år sedan drabbades trädgården av en tyfon som ödelade det mesta, och nu är den inne i en ny, spännande uppbyggnadsfas. Vi besöker Medicinhaverne i det ljuvligt pittoreska Tranekær. Det är en stor anläggning, som sköts av frivilliga och har skapats av entusiasm inför medicinala växter. Åter till hotellet och en härlig fisk- och skaldjursbuffé.

Dag 3. TRE PRIVATA TRÄDGÅRDAR–HEMRESA

Avfärd mot Troensehaven, anlagd av Helle Troelsen, trädgårdsarkitekt och författare. En fantastisk trädgård i en gammal miljö som hon ständigt förhåller sig till. Här handlar det mycket om färgkombinationer och om hur helheten påverkar den sammansatta miljön. Vi får ta del av Helles designtänk. Därefter till en innehållsrik villaträdgård, med många rum, vattenblänk och utsökta planteringar. Lunch i Svendborgs hamn. Sista stopp blir Solbakken, en uppmärksammad privatträdgård i modern stil, med många rum, siktlinjer, strukturella planteringar och överraskande inslag. Därefter avfärd mot Kastrup för vidare resa hem, eller avrundning med några dagar på egen hand i Köpenhamn eller Malmö.

 

Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

 

Med på resan finns även Allt om Trädgårds Karina Brozinic.

 

Tips! Ta tåget till Köpenhamn!

Resan utgår från Kastrups flygplats, där vi samlas kl 09:00 avresedagen och vår buss hämtar upp. Dit är det enkelt att ta tåget från Köpenhamn (även tunnelbana eller buss) eller Malmö (restid cirka 20 minuter). Dessutom finns passande nattåg t/r Stockholm–Kastrup eller dagtåg Göteborg–Kastrup, att boka via SJ. Resan avslutas på Kastrup cirka 17:00 dag 3.

Foto: Allt om Trädgård
Foto: Allt om trädgård