Hummerfiske och skaldjur i vackra Bohuslän 4-7 okt 2022

Upplev magiskt vackra Bohusläns mysiga öar och fantastiska kustsamhällen tillsammans med Club Eriks & Allt om Mat. 

Pamela Andersson

VAR: Bohuslän

NÄR: 4-7 oktober 2022

PRIS: 19 900 kr (del i dubbelhytt/dubbelrum

 

I PRISET INGÅR:

 

* Club Eriks värd

* Tåg, första klass, Stockholm – Göteborg t/r

* Alla lokala transporter med buss och båt

* Två nätter på Gullmarsstrand, del i dubbelrum, inkl. frukost

* Inträde till hotellets spa

* En natt på Grand Hotel Marstrand, del i dubbelrum, inkl. frukost

* Fyra luncher inkl. dryck

* Två middagar inkl. vinpaket

* Hummersafari

* Fyrarätters hummersupé inkl. vinpaket

* Ostronprovning inkl. dryck

* Alla entréer och smakprovningar

* Lojalitetsbonus 2 % på resans pris

 

Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella förändringar i program och pris som ligger utanför vår kontroll.

 

TILLÄGG:

Enkelrumstillägg: 3.000:-

Avbeställningsskydd Gouda, 6 % av resans pris

Semesterförsäkring ERV, tillägg till hemförsäkring

 

BOKA HÄR 

 

Tåg 4 okt:

Stockholm C – Göteborg C: Avresa under morgonen, mellan 08.00 och 09.00

Tåg 7 okt:

Göteborg C – Stockholm C: Hemresa tidig eftermiddag, vid 15-tiden

DAGSPROGRAM

Dag 1 – tisdag 4 oktober

Avresa till Bohuslän. Tidig morgon lämnar vi Stockholm Central SJ Tåg 425, 1:a klass, frukostpaket och kaffe serveras ombord. Vid 11-tiden anländer vi Göteborg C, där en buss väntar.

Efter cirka en timmes busstur senare kommer vi till Skärhamn där vi börjar med en god lunch på restaurang Vatten. Här äter vi en ”Catch of the day” med ett glas vin. Färskare än så här blir inte fisken.

Skärhamn är känt för sitt Nordiska Akvarellmuseum och givetvis så besöker vi detta. Här pågår en utställning med Carin Ellberg, ”en berättare som utformar sina egna bildvärldar. Linjer som slingrar sig över bildytan såväl som ut i rummet är ett av hennes signum.” 

Mätta och belåtna far vi vidare mot Gullmarsstrand. Här ska vi bo på fantastiska Hotell Gullmarsstrand, ett läge som visar ”sjönära” sin rätta innebörd.

Middag serveras på hotellet!

Dag 2 – onsdag 5 oktober

Mot Gullmarstrand, Skaftö! I dag efter hotellets härliga frukost och kanske en promenad i det charmiga samhället är det dags att trä på oss gummistövlar och bege oss ut på havet för hummersafari. Med två rutinerade hummerfiskare bland annat Bobo från Grundsund ska vi tillsammans dra upp hummertinor och hoppas på fångst av havets svarta guld – hummern.

Åter i land kan vi njuta en lunch och slappna av i hotellets spa. Relax med inomhuspool och bastu och endast en glasvägg som skiljer mot bryggan och havet.

På kvällen avnjuter vi en hummersupé med tillhörande dryck med utsikt över havet.

Dag 3 – torsdag 6 oktober

Efter hotellets frukost checkar vi ut från hotellet. Klockan 09.30 påbörjar vi vår resa mot Tuvesvik för vidare överfart till Käringön. Väl framme på Käringön får vi en guidad tur. Käringön har en lång historia av fiske i alla dess former. Ön har varit ett fiskecentrum sedan 1700-talet, och det var livet till havs som fick ge namn åt den lilla skärgårdspärlan. Ön har också fött fram en tvättäkta sjörövare…

Vi besöker Karingo som är ett bohuslänskt smaktempel. Under deras brygga hänger de svenska ostronen ”Ostrea edulius” i nätkassar. De plockar dem själva, så färskare ostron går knappast att få. Vi blir serverade pinfärska ostron, till detta dricker vi förstås Champagne.

Lunch äter vi på Petersons Krog, mums!

Återigen mätta och belåtna lämnar vi Käringön för denna gång. Vi tar båten från Käringön via Mollösund, Kyrkesunds kanal, Åstol, där vi gör ett kort stopp innan vi tuffar vidare mot slutmålet för dagen, Marstrand.

Vid 18.00-tiden checkar vi in på Grand Hotel. 19.30 äter vi middag på hotellets restaurang, Tenan.

Dag 4 – fredag 7 oktober

Efter frukost gör vi en guidad tur i stan som avslutas på Carlstens fästning. Vid 12-tiden tar vi en färja över till fastlandet. Klockan 12.30 har vi ett bord dukat på Ottos – Marstrands Havshotell.

Nu börjar vårt västkustäventyr lida mot sitt slut. Klockan 13.30 tar vi bussen åter till Göteborg C, för att kliva på vårt tåg SJ tåg 438 som tar oss upp till Stockholm. Beräknad ankomsttid till Stockholms Central är 19.00.