Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa bontravel i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: E+ / Getty Images / This content is subject to cop

Intresset för hälsoresor och träningsresor ökar – så kommer du iväg

Tränings- och hälsoresor har blivit extremt populärt för svenska resenärer. Och visst passar det utmärkt att förena nytta med nöje?

Många åker på semester för att vila upp sig och fokusera på att ta det lugnt i en solstol med en peppig drink i handen. Men allt fler personer vill åka på resa för att träna och få svettas i sällskap på retreat med likasinnade.

Lockar yoga på stranden? Då borde du satsa på en hälsoresa. Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

För hälsoresor är inte vad de en gång varit. Ni har säkert sett Lasse Åbergs karaktär Stig-Helmer i filmen "Hälsoresan"? Nu har begreppet vidgats – och det med råge.

LÄS OCKSÅ: Paketresa eller charterresa? Här är allt du behöver veta

Vad innebär en tränings- eller hälsoresa?

Det finns tränings- och hälsoresor för människor i alla olika skeden i livet. Vissa föredrar att fokusera på det mentala lugnet och åker på mindfulness- eller yogaresor. Andra vill pressa sig själv fysiskt och åker på paketresor som innehåller ansträngande cykelturer eller bergsbestigningar.

Träningsresor har blivit extremt populärt

Allt fler svenskar lockas just av konceptet att få möjlighet att träna på resa. Gärna tillsammans i grupp. Sedan 2013 har bokningarna av just hälso- och träningsresor ökat med drygt 20 procent per år, enligt researrangören Apollo.

– Tiden när vi nöjer oss med att bara ligga på stranden är förbi. Vi vill göra mer, uppleva mer, lära oss mer och utforska nya platser. Det betyder att vi inte längre nöjer oss med ett ordinärt gym på ett hotell. Vi ställer större krav än så, säger Peter Browall, som är chef för Apollo Sverige.

Kanske en vandring längs bergen lockar? Foto: Getty Images/iStockphoto / This content is subject

En person som åkt på träningsresa är Carina som 2017 åkte tillsammans med ToppHälsa och Apollo till träningsmeckat Playitas på Fuerteventura.

– Att få starta dagen med solhälsning på Playitas framför en magisk soluppgång, är den bästa starten man kan tänka sig. Denna vecka innehåller allt; balans, träning, sol och bubbel, i ett och samma paket.

5 anledningar till att åka på hälsoresa

1. Du får både njuta av semester och träning. Med andra ord förenar du nytta med nöje.

2. Du har möjlighet att träffa flera nya vänner som delar samma intressen som du.

3. Du lär dig något nytt – och kan använda dina nya kunskaper i livet. Det krävs ofta ingen förkunskap!

4. Du får motivation till att träna och leva hälsosamt.

5. En oklanderlig möjlighet till att utmana dig själv – och inse hur mycket du klarar av!

Exklusiva hälso- och träningsresor som Bontravel erbjuder

Bontravel erbjuder flera hälso- och träningsresor som alla har en sak gemensamt – de har dig i fokus! Här blandas fantastiska semesterresmål med föreläsningar, träningspass eller mindfulness. Allt tillsammans med motiverade ledare och deltagare.

Häng med du också!